Ons verhaal

Jarenlange ervaring in het maken van ├ęcht ijs

100% ambachtelijk

Pure ambacht. Daar staan we bij Tijst-it voor. Onze ijsproducten worden al jaren volgens hetzelfde, authentieke recept gemaakt. Doorgegeven van vader op zoon. Die jarenlange ervaring, dat vleugje nostalgie, dat proef je gewoon. Ons assortiment is uitgebreid: van zachte roomijs tot fruitige sorbets. Onze specialiteit? Geitenijs. Lekker, luchtig en licht verteerbaar. Allemaal gemaakt volgens de regels van de ambachtelijke ijskunst. Met als resultaat: (h)eerlijk, artisanaal ijs.

100% biologisch

Puur biologisch. Daar gaan we bij Tijst-it voor. Wij gebruiken enkel kwaliteitsvolle grondstoffen van biologische teelt. Ons biocertificaat dragen we met trots uit. De echte ingrediënten in onze producten maken ieder ijsje een streling voor de tong, een feestje voor de maag. Ons grootste geheim? Lokale biomelk. Ideaal voor in ons biologisch geitenijs. Perfect voor mensen met een koemelkallergie. Ons ijs is er werkelijk voor iedereen.

0% additieven

Puur genieten. Daar doen we het bij Tijst-it voor. Het basisrecept is simpel: melk, boter, suiker en eieren. Zonder verdere toevoegingen, synthetische aroma’s of vulstoffen. Zelfs natuurlijke kleurstoffen worden uit het productieproces geweerd. Voor aardbeienijs gebruiken we echte aardbeien. Geen aardbeienaroma’s. Vanille maken we met echte vanillestokjes. Geen vanilline. Wij produceren pure voeding met enkel volwaardige, natuurlijke producten. Gemaakt voor iedereen. Gesmaakt door iedereen.

1995

De start van iets moois

Hoe ons merk nu precies ontstaan is? Dit mooie verhaal startte eind vorige eeuw, ergens rond 1995. Heel wat bio- en natuurwinkels stonden te springen om het overheerlijke en kwalitatieve ijs van Ijs René ook in hun winkelrekken te presenteren. TIJST-IT was geboren! Het zachte roomijs, het lichte geitenijs, de frisse sorbets, … Vanaf dan waren ze allemaal in bio-versie te verkrijgen.

We kozen voor de naam TIJST-IT, omdat het woord IJS er duidelijk in aanwezig is. We zijn sterk lokaal verankerd en streven ernaar om vooral streekgrondstoffen te gebruiken. En dat proef je. Ook vandaar onze keuze voor de naam, verwijzend naar het Engelse ‘taste it’, ‘proef het’.

21ste eeuw

Op veroveringstocht

In het begin werd TIJST-IT vooral verdeeld bij enkele winkels in West-Vlaanderen, maar al snel veroverden we gans België. Van aan het strand in Koksijde tot in het Waalse Sankt-Vith, overal smullen ze nu van onze biologische ijsjes.

Wij spitsten ons toe op de productie van ons artisanale ijs. De verdeling lieten we over aan de specialisten, onze distributeurs. Ons verhaal en onze passie werden via hen overgebracht aan nieuwe, potentiële klanten.

We mochten ook trots het Biogarantielabel in ontvangst nemen. We zijn ervan overtuigd dat biologische grondstoffen die eerlijk geproduceerd worden een product nog beter maken. We gebruiken bijvoorbeeld rietsuiker uit eerlijke handel. Vastberaden en vol zelfvertrouwen namen we ooit deze beslissing. Vandaag is het een meerwaarde en tegelijkertijd een noodzaak om eerlijke en lokale producten te gebruiken in het productieproces. Daarom is TIJST-IT een fair trade product, een authentiek ijs met respect voor (h)eerlijke grondstoffen.

2010

Ijs & Co

In 2010 breidden we ons basisgamma aan smaken verder uit. We brachten ook verfrissende ijspralines op de markt. Kerststronken of kerstbuches? Geen probleem! Het kan allemaal. Zolang er maar ijs aan te pas komt.

Het geitenijs wordt onze absolute topper, en is niet meer uit ons gamma weg te denken.

2018

Jij vraagt, wij draaien

Geen enkele uitdaging gaan we uit de weg. In de toekomst willen we onszelf steeds verder blijven ontwikkelen, en verder blijven uitdagen. Groeien ook, maar zonder daarbij onze oorsprong te vergeten.

We staan open voor de verschillende verlangens van onze klanten. Samen met hen gaan we op zoek naar nieuwe ijsproducten. Unieke smaken. Creatieve vormen. Met telkens dat tikkeltje durf.

De meeste van onze producten zijn glutenvrij.

Wil je met ons samenwerken? Geef ons gerust een seintje, wij staan open voor leuke en lekkere samenwerkingen. Watertandend kijken we de toekomst tegemoet.

Deze website gebruikt cookies. Sommige cookies zijn noodzakelijk om de website goed te doen functioneren en kan je niet weigeren als je deze site wil bezoeken. Andere cookies gebruiken we voor analysedoeleinden. Deze kan je weigeren indien je dit wenst.

Meer informatie over cookies